Seksverslaafde pastoor ontslagen

Het bisdom van Göteborg heeft donderdag een pastoor uit zijn ambt gezet. De Zweedse geestelijke werd door de politie betrapt terwijl hij een hoertje wilde oppikken. In een brief aan het bisdom heeft de pastoor bekend te kampen met een enorme seksverslaving.

De kerk besloot hierop de geestelijke uit het West-Zweedse Sjuhärad te schorsen en zijn licentie in te trekken. "Dit houdt in de praktijk in dat hij niet meer aan de slag kan als pastoor", zo heeft een advocaat van het bisdom verklaard.

De beste man werd onlangs door de politie betrapt met een hoertje uit Göteborg. Volgens de politie had de pastoor juist een condoom omgedaan. Omdat hij vijf jaar geleden al eens porno surfte met de computers van de kerk, is de maat nu echt vol bij het bisdom.

In een brief heeft de geestelijke verklaard seksverslaafd te zijn. Hij zegt dat hij samen met een eveneens overmatig geile collega zich wil laten helpen aan deze gezonde verslaving. Het bisdom zegt te overwegen de pastoor weer in dienst te nemen als de behandeling succesvol blijkt.