Vijf miljoen extra voor Pakistan

Nederland geeft vijf miljoen euro extra aan Pakistan voor hulp aan de slachtoffers van de watersnoodramp van deze zomer. Dat maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag bekend.

Nederland reageert hiermee op een nieuw verzoek om noodhulp van de Verenigde Naties. Het bedrag gaat naar Unicef, het kinderfonds van de VN. Het fonds kan hiermee onmiddellijk zorgen voor voeding voor zuigelingen en jonge kinderen, en voor schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en noodvoorzieningen voor onderwijs, aldus Buitenlandse Zaken.

Volgens de VN hebben het komende jaar ruim veertien miljoen mensen hulp nodig. Het verzoek om noodhulp bedraagt totaal twee miljard dollar, ruim vier keer zoveel als oorspronkelijk werd gevraagd. Met het geld voor Unicef komt de totale Nederlandse bijdrage op 14,6 miljoen euro. Dit bedrag komt uit de bestaande budgetten voor ontwikkelingssamenwerking.

De hevige moessonregens veroorzaakten deze zomer de ergste overstromingen in Pakistan sinds mensenheugenis. Volgens de VN werden twintig miljoen mensen getroffen.


Nederland geeft vijf miljoen extra voor hulp watersnoodramp (Foto: Novum)