[EL] Uitslag PSV - Debreceni VSC

PSV heeft een grote stap gezet op weg naar de volgende ronde van de Europa League. De Eindhovenaren wonnen thuis met 3-0 van het Hongaarse Debreceni en versterkte daarmee de leiding in Poule I. De doelpunten werden gemaakt door Afellay, Reis en Wuytens.

De eerste kansen waren voor PSV maar Dzsudzsák stuitte op de keeper van Debreceni VSC en een kopbal van Toivonen ging net over. In de 23e minuut was het wel raak, Afellay kreeg de bal van Dzsudzsák en schoot van twintig meter de bal langs Malinauskas.

Na de goal zakte het tempo behoorlijk en kreeg ook Debreceni een kans. Czvitkovics kreeg de bal helemaal vrij aangespeeld, schoot de bal langs Isaksson, maar ook naast de goal. Ook PSV kwam er weer goed uit en zag Toivonen de paal raken na een mooie combinatie met Reis.

De Eindhovenaren drukten door en zag dat na een knappe aanval Reis de 2-0 kon maken.
Coulibaly was daarna nog vlakbij een aansluitingstreffer, maar Isaksson tikte het schot op slag van rust knap weg uit de kruising.

Ook na rust drong Debreceni aan, maar kwam niet verder dan een schot in het zijnet. Later werd ook PSV gevaarlijker. Een voorzet van Pieters werd door Lens over gekopt, terwijl Toivoinen achter hem klaar stond de bal tussen de palen te koppen.

Later raakte PSV opnieuw de paal, nadat Bakkal, Reis en Toivonen het voorbereidende werk deden, schoot Dzsudzsák hard op de binnenkant van de paal. Toivonen liet het niet op zich zitten en schoot zes minuten voor tijd nogmaals op de paal. Uiteindelijk viel de 3-0 nog wel, de ingevallen Stijn Wuytens nam een bal van Dzsudzák knap aan en zag zijn uithaal in het net belanden.

PSV

3 - 0

Debreceni VSC

 22' Afellay
 44' Reis
 88' Wuytens
   
 
 Gele kaart: Bouma (PSV), Laczkó, Mijadinoski (Debreceni VSC)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 23.000
Arbiter: Courtney (NIe)
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Hutchinson
Marcelo
Bouma (Rodriguez/46)
Pieters (Wuytens/78)
Lens (Bakkal/64)
Afellay
Toivonen
Engelaar
Dzsudzsák
Reis
  Malinauskas
Nagy
Simac
Mijadinoski
Laczkó
Varga
Kiss
Czvitkovics
Bodi (Dombi/73)
Coulibaly
Szakály