[EL] Uitslag Dinamo Kiev - AZ

AZ heeft zojuist de Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev verloren. In Kiev werd het 2-0. Hierdoor zijn de kansen van de Alkmaarders op overwintering in de Europa League geslonken.

Dinamo begon sterk aan de partij en al vanaf het begin hing er een doelpunt van de thuisploeg in de lucht. Milevskij had de grootste kans op de openingstreffer toen hij een bijna leeg doel voor zich had. Romero hield zijn doel echter schoon met een miraculeuze redding. Na een half uur spelen werd het spel van Dinamo Kiev minder. AZ slaagde er echter niet in om daarvan te profiteren. Het spel bleef slordig en mager.

Dinamo Kiev kwam vlak na rust toch op voorsprong. Milevskij kon de bal, na een mooie voorzet van Eremenko, langs Romero schuiven. Dinamo liet vervolgens het initatief aan de Alkmaarders. AZ speelde minder slordig dan in de eerste helft, maar het kon niet dreigend worden.  Milevskij zorgde ook voor de 2-0 nadat hij een aanval, die hij zelf opzette, van dichtbij af wist te maken. De Alkmaarders hadden geen antwoord  en zagen elke poging om iets af te dwingen mislukken. De eindstand bleef 2-0 ondanks dat vlak voor tijd een uitglijdertje van doelman Koval nog bijna de 2-1 leek te brengen