GroenLinks claimt jongste kandidaat-lijsttrekker

Voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart zegt GroenLinks de jongste kandidaat-lijsttrekker ooit te hebben. Het bestuur van GroenLinks Brabant heeft de 23-jarige Helmonder Paul Smeulders voorgedragen.

Hij was al actief als commissielid voor de Statenfractie. In het advies van het bestuur wordt Smeulders geprezen om zijn 'charismatische uitstraling' en de manier waarop hij ook mensen buiten de eigen partij aan zich weet te binden.

Smeulders staat op de eerste plaats op de lijst van vijftien kandidaten die het bestuur heeft voorgedragen. Voor de verkiezingen in de Tweede Kamer stond hij op een onverkiesbare 22ste plaats. Bewust, zegt hij nu, omdat hij beschikbaar wilde zijn voor het lijsttrekkerschap in Noord-Brabant.

De jonge kandidaat werd op zijn vijftiende lid van GroenLinks. Naast dat hij actief was voor de partij studeerde hij bestuurskunde in Tilburg en is hij fervent wielrenner. Overigens kan het 'record' van GroenLinks nog sneuvelen. Niet alle partijen hebben al een lijst met kandidaat-lijsttrekkers ingediend.