Speel als boom in Bohm

Monobanda, een Nederlandse onafhankelijke ontwikkelaar, is op dit moment bezig aan Bohm. Bohm is het soort spel dat je wil spelen voor je naar bed gaat. Een simpele en pure ervaring.

In Bohm bestuur je een boom. Het is een spel over langzame gameplay en de daad van creatie en groei. Een rustige, bijna zen-achtige ervaring zonder doelen of dwingende uitleg.

Als speler ben je bezig met ontdekken hoeveel controle je hebt. Groeien, vertakken, je boom in rare vormen duwen en intussen erachter komen hoe mooi en belonend deze simpele processen kunnen zijn.

De boom wordt organisch volwassen onder het spelen. En terwijl de boom groeit, verandert de adaptieve muziek vloeiend mee. Beide veranderen en evolueren gedurende het spel, onder de invloed van jouw beslissingen en de knoppen waarop je drukt.

Bohm gaat niet over winnen. Het gaat over jezelf mee laten voeren in een poëtische ervaring van beeld en geluid. Tot rust komen. Een interactief eerbetoon aan de schoonheid, traagheid en vrede van de natuur.