Uitslagen Eredivisie speelronde 11

Deze week werd de enige midweekse speelronde van de Eredivisie afgewerkt. De top 3 (PSV, FC Twente en Ajax) verspeelden geen punten en zag nummer vier Roda JC Kerkrade gelijkspelen tegen N.E.C. Nijmegen. PSV blijft door zijn 0-2 winst bij Vitesse de koploper in de Eredivisie.

Feyenoord probeerde tegen VVV-Venlo de blamage van de 10-0 nederlaag tegen PSV van afgelopen zondag weg te poetsen. In de eerste helft lukte er zowel bij de Rotterdammers als bij de gasten weinig, waardoor de 0-0 stand lang op het bord bleef. Na rust nam Feyenoord het initiatief en zag onder andere een goal (kopbal achter de doellijn weggewerkt) niet toegekend worden. In de 65e minuut was het dan toch raak en scoorde Wijnaldum de 1-0. Daarna zakte Feyenoord iets terug, kreeg VVV wat kleine kansjes, maar zorgde Bahia met een kopbal voor de beslissing in de wedstrijd. In de blessuretijd scoorde Wijnaldum nog de 3-0.

De Graafschap zorgde op woensdag voor een verrassing door thuis AZ te verslaan met 2-1. De wedstrijd kwam pas na de rust op gang, toen de bij de Alkmaarders ingevallen Italiaan Pellè de 0-1 op het bord bracht. Binnen vijf minuten maakte De Graafschap gelijk door een goal voor Poepon en speelde lange tijd beter dan AZ. De beloning kwam vlak voor tijd toen een vrije trap van Bargas van richting werd veranderd en keeper Romero daardoor werd verrast.

In het verleden verspeelde Ajax nog wel eens punten tegen sc Heerenveen, maar daar bleek woensdag geen sprake van. El Hamdaoui maakte met een mooie lob de 1-0 voor Ajax, waarna Heerenveen nog wel terug wist te komen door Dost. Na rust bleek Ajax echter sterkter en wist de score uit door weer een mooie goal van El Hamdaoui en een solo van Anita.

De Wedstrijd van de (mid)Week was die tussen Roda JC en N.E.C. Nijmegen, een verslag van die wedstrijd lees je hier.