Evil Elmo schooit om geld

Elmo blijft volop in het nieuws. Won hij vorige maand nog een gevecht en probeerde hij nog enigszins de borsten van Katy Perry te bedekken, nu blijkt het Sesamstraatkarakter aan lager wal te zijn geraakt. Op het beroemde Times Square in New York schooit hij bij argeloze voorbijgangers om geld.

"Vijf dollar, vijf dollar!", schreeuwt de in Elmo-pak gestoken man naar toeristen met camera's. "Geen vijf dollar, geen foto van Elmo!" Als men niet op het aanbod wil ingaan, verlaagt de man zijn bod. "Oké, geef Elmo dan maar twee dollar. Twee dollar voor Elmo-foto."

"Ik moest ervan walgen", vertelt een geschokte moeder. "Ik wil hem best geld geven, maar dat rode ding was te agressief. Volgens mij schold hij mij uit. En hij stonk ook nog eens!"

Niemand minder dan Batman himself is ook woedend op Elmo. "Hij scheldt en hij vloekt", verklaart de man die uiteraard zijn identiteit niet wil prijsgeven. "Times Square zou beter af zijn zonder hem. Ga en blijf weg, Elmo!"

"Ik ben helemaal niet asociaal", verdedigt 'Elmo' zich. "Niet betalen voor een foto van Elmo, dat is pas asociaal. Ik probeer gewoon een boterham te verdienen." Elmo weigert echter zijn echte naam prijs te geven, noch zijn Elmo-kop af te zetten.

Een foto van deze 'evil Elmo' is in het bronartikel terug te vinden. Vandaag dook overigens ook een filmpje op waar Elmo de liefde bedrijft met Katy Perry. Dat filmpje is hier te zien.