[WvdW] Uitslag PSV - Feyenoord

PSV heeft een monsterscore geboekt in het duel tegen Feyenoord. De Rotterdammers gingen de bietenbrug op en liepen tegen een enorme nederlaag aan. Na 90 minuten wedstrijd, arbiter Nijhuis trok geen extra tijd bij, stond er 10-0 op het scorebord.

De wedstrijd was voor Leroy Fer al na veertien minuten voorbij. De middenvelder van Feyenoord kwam in de tiende minuut op een vervelende manier terecht, nadat hij een bal probeerde op te vangen. Hij probeerde het nadien nog wel, maar werd later vervangen door Karim El Ahmadi.

De eerste kans van de wedstrijd was voor PSV. Ola Toivonen probeerde keeper Rob van Dijk te verschalken, maar schoof de bal voorlangs. Ook de daaropvolgende corner leverde voor de Eindhovenaren niets op. Aan de andere kant probeerde Georginio Wijnaldum het eens, maar stuitte op doelman Andreas Isaksson.

Na 24 minuten wedstrijd liet Balasz Dzsudzsák voor het eerst van zich spreken door een doelpoging rakelings naast te schieten. Direct daarna kwam PSV alsnog op voorsprong door een treffer van Jonathan Reis, die Van Dijk volledig kansloos liet. Tien minuten later moest Feyenoord met tien man verder, nadat Kelvin Leerdam in het tijdsbestek van acht minuten twee keer geel kreeg.

In de slotfase van de eerste helft bouwde PSV de voorsprong verder uit, nadat Ibrahim Afellay het tweede doelpunt van de middag liet aantekenen. Martins Indi zat er nog wel met zijn voet aan, maar de treffer werd op naam van de middenvelder van PSV gezet. In de laatste minuut van de eerste helft had Afellay ook de 3-0 op zijn schoen, maar schoot hoog over. Feyenoord kwam er in Eindhoven nog nauwelijks aan te pas.

Na twee minuten in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. Afellay zette de bal voor op Reis, die vervolgens beheerst binnenkopte. Ook Ola Toivonen deed nog geen twee minuten later een duit in het zakje door de vierde treffer van de middag tegen de touwen te werken. Feyenoord stond met de rug tegen de muur en slaagde er niet in om een goede aanval op te zetten. Hierdoor had PSV vrij spel en kon het naar hartelust voetballen.

Na een moeizame poging van Feyenoord, de ploeg probeerde bij het doel van Isaksson te komen, deed ook Jeremain Lens een duit in het zakje. De aanvaller van PSV rondde in de 55e minuut eenvoudig af na een mooie aanval, die door Toivonen werd opgezet. Ook daarna waren de problemen voor Feyenoord niet voorbij. Drie minuten later liet Reis namelijk zijn derde doelpunt van de middag aantekenen.

PSV leek elke speler een keer te willen laten scoren. In de 65e minuut schoot Balasz Dzsudzsák vanaf de rand van het strafschopgebied op wonderschone wijze raak. Na een corner van Dzsudzsák was het voor de achtste keer raak. Orlando Engelaar zette zijn hoofd tegen de bal, waardoor er voor Van Dijk opnieuw geen houden aan was. Toch wisten de Eindhovenaren ook kansen om zeep te helpen. Lens was dichtbij de negende goal, maar wist niet af te ronden.

De Eindhovense formatie leek alles op alles te zetten om de tiende goal te maken. In de 78e minuut kreeg de ploeg een strafschop, die door Dzsudzsák werd benut. Nog geen minuut later had Toivonen het tiende doelpunt op zijn schoen, maar schoof de bal naast. Uiteindelijk was het Lens, die het tiende doelpunt voor zijn rekening nam. Het lukte PSV in het verleden twee keer eerder om een dergelijke score op het bord te zetten. Dat was in 1978 tegen Go Ahead Eagles en in 1998 tegen FC Volendam.