Move vliegt de winkels uit

SCEA heeft bekend gemaakt dat Move, de nieuwe manier van besturen voor de PlayStation 3, ruim 1 miljoen keer over de toonbank is gegaan in de eerste verkoopmaand in Noord-Amerika. De vraag overtreft het aanbod, waardoor de productie is opgevoerd.

"We moesten de productie verdubbelen, we zitten nu echt aan ons maximum," aldus Jack Tretton van SCEA. Hoofd marketing bij SCEA, Peter Dille, bevestigde dat Sony nieuwe voorraden invliegt, omdat veel verkopers helemaal door hun voorraad heen zijn.

John Taylor, analist bij Arcadia Research, denkt echter dat het niet zo'n vaart loopt, en dat de winkels nog wel voorraden hebben, maar hij gaat niet tegen Dille in. Zijn analyse duidt eerder op "een paar honderdduizend units" die verkocht zijn tot nu toe.

Move is op 19 september gelanceerd, de camera kost $39,99, en de motion controller $49,99. Of de verkoopcijfers meer richting de miljoen gaan of toch rond de honderdduizenden liggen; Europa verslaat Noord-Amerika sowieso qua verkoopcijfers; in de eerste maand werden daar meer dan 1,5 miljoen stuks verkocht.

Move is het nieuwe besturingssysteem voor de PlayStation 3. Door middel van een camera wordt vastgesteld waar de controller zich bevindt, en in de controller zelf zitten sensoren waardoor de PlayStation 3 de beweging van de controller kan registreren.