Man springt uit vliegtuig na mislukte crashpoging

Een 26-jarige man die een eind wilde maken aan zijn leven had een briljant plan bedacht om zelfmoord te plegen. De Duitser huurde zaterdag een vliegtuigje inclusief piloot met als doel dit te laten crashen. Helaas dacht de piloot nog lang niet aan sterven en verweerde zich kranig tegen een poging de Cessna te kapen. Omdat de beste man toch met alle geweld zichzelf om zeep wilde helpen, sprong hij uit het vliegtuigje zijn dood tegemoet.

De levensmoede man deed zich zaterdag voor als toerist en stapte in Augsburg in een vliegtuigje om een rondvlucht boven München te maken. Eenmaal op een hoogte van vijfhonderd meter aangekomen, haalde hij een mes tevoorschijn en viel de piloot aan. Deze laatste wist de aanval te pareren waarop de man geen andere keuze had dan het vliegtuig uit te springen.

Ondanks dat de 42-jarige piloot steekwonden in zijn gezicht en handen had, wist hij de kist te landen in Augsburg en de politie te bellen. De piloot blijkt vroeger te hebben gevlogen in de Duitse luchtmacht, hetgeen volgens de politie zijn geluk is geweest. Het lichaam van de zelfmoordzuchtige man werd overigens ontdekt door een vrouw die het lichaam uit de lucht zag vallen. In het appartement van de jongeman heeft de poltiie een afscheidsbrief aangetroffen.