Uitslagen Eredivisie speelronde 9

Dit weekend werd de negende speelronde in de Eredivisie afgewerkt. Zo won Ajax in eigen huis met 3-0 van NAC Breda en verloor Feyenoord opnieuw belangrijke punten in de wedstrijd tegen FC Twente (1-0). Hieronder volgt een overzicht van de afgelopen dagen.

PSV heeft dit weekend goede zaken gedaan in de Brabantse derby tegen Willem II. De Eindhovenaren wonnen in Tilburg met 4-2 van de ploeg, die nog altijd op de laatste plaats staat. Binnen het half uur was er al vier keer gescoord. Landgren deed dit voor Willem II en Dzsudzsák en Lens voor PSV. Daarnaast werkte Bouma de bal achter zijn eigen keeper. Vlak voor rust maakte Afellay echter het verschil, wat ook na de pauze werd doorgezet. Reis tekende namelijk voor de vierde treffer van de ploeg uit de Lichtstad. In het resterende deel van de wedstrijd bleven de Eindhovenaren de bovenliggende partij, maar kreeg Willem II ook nog voldoende kansen om de spanning terug te brengen.

ADO Den Haag boekte dit weekend een 2-1 zege op Excelsior, dat een zware wedstrijd kende. Na negentig minuten stonden er namelijk nog maar negen spelers op het veld en was ook trainer Pastoor naar de tribune gestuurd. In het eerste half uur was er nog niets aan de hand, maar daarna sloeg de vlam in de pan. Enkele spelers gingen met elkaar op de vuist, waarna Excelsior een strafschop kreeg. Deze werd door Vincken benut. Na de thee kregen Baltes en Wattamaleo goede kansen op de 2-0, maar ging het juist de andere kant op. Na rood voor Nelom, Nieveld en trainer Pastoor was het gedaan met de Rotterdammers. Kubik en Boelykin beslisten het duel.

Heracles Almelo boekte dit weekend een zwaarbevochten zege op N.E.C. Nijmegen. Uiteindelijk stond er na 90 minuten voetbal 3-2 op het scorebord. De eerste helft ging nog gelijk op. Beide ploegen kregen wat kansen, maar werden niet verzilverd. Op slag van rust kwam de thuisploeg via een benutte strafschop van Overtoom alsnog op voorsprong. Na de pauze namen de Almeloërs het heft in handen. De 2-0 leek in de lucht te hangen, maar Vejinovic sprong onzorgvuldig met drie kansen om. Uiteindelijk was het Everton, die de voorsprong vergrootte. N.E.C. Nijmegen liet het er echter niet bij zitten. Davids schonk zijn ploeg al snel de aansluitingstreffer, waarna doelman Pasveer ervoor zorgde dat het gelijk werd. Na een wilde actie kregen de bezoekers een strafschop, die door Schöne werd benut. In de hectische slotfase trok Heracles Almelo, middels een treffer van Armenteros, toch aan het langste eind.