Keith Richards doet boekje open over verleden

Keith Richards heeft toegegeven de as van zijn vader toch te hebben opgesnoven. De Rolling Stones-gitarist ontkende eerder het verhaal, dat in 2007 al uit zijn mond werd opgetekend.

"Ik opende de urn met mijn vaders as en een deel ervan vloog over tafel", vertelt de 66-jarige Richards aan het Britse tabloid News of the World. "Ik keek ernaar en bedacht wat ik ermee moest doen. Ontheilig ik het met stoffer en blik?", vroeg de gitarist zich af.

"Dus ik bevochtigde mijn vinger en snoof een deel van mijn vader door mijn neus. Ik weet zeker dat hij me nog steeds aanmoedigt." De rest van de as zegt Richards om een eik heen te hebben gestrooid. Richards vertelde eerder al eens een verhaal met deze strekking, maar besloot het na veel negatieve reacties te ontkennen.

Eind oktober verschijnt Life, de autobiografie van de 66-jarige Rolling Stone. De muzikant was drie jaar lang bezig met het boek. Richards tekende een contract ter waarde van ruim vier miljoen euro om zijn memoires op papier te zetten. In het boek doet hij nog meer smeuïge verhalen uit de doeken.

Zo vertelt hij tijdens zijn hoogtijdagen als drugsgebruiker altijd een pistool bij zich te hebben gedragen. Zelfs tegenwoordig draagt Richards nog altijd een mes bij zich, om lastige personen te baas te kunnen zijn. "Je maakt een snee in het voorhoofd. Dat doet geen pijn", legt de gitarist uit. "Dan stroomt het bloed naar beneden en dan schop je de onverlaat tussen zijn benen. Het is een zeer efficiënte manier van omgaan met problemen."

Keith Richards doet boekje open over verleden