CDA-jongeren vinden partij gewetenloos

De CDA-jongeren verwijten het CDA 'onduidelijkheid, zelfingenomenheid en gewetenloosheid'. Interruptie, het ledenblad van het CDJA, wijst erop dat de partij moet leren van de fouten die leidden tot de forse verkiezingsnederlaag van 9 juni en stelt vast dat zij die verantwoordelijk waren voor de campagne nog 'comfortabel zitten waar ze zaten'.

Het ledenblad vindt dat de regeringsdeelname van het CDA niet moet afleiden van bezinning op de principes van de partij en haar maatschappelijke positie. Volgens hoofdredacteur Gerard Adelaar moet het CDA zichzelf 'verstandig vernieuwen'. Hij noemt het blad het 'onafhankelijk geweten' van het CDA.

De afgelopen tijd is er veel te doen rondom het CDA, dat met de VVD in een kabinet stapt dat vanuit de Tweede Kamer gedoogsteun krijgt van de PVV van Geert Wilders. Op het partijcongres bleek afgelopen week dat ongeveer een derde van de CDA-leden zich tegen het regeer- en gedoogakkoord keert. De 21-koppige Kamerfractie heeft zich erachter geschaard, maar gaat de uitvoering kritisch volgen.