Penisverminkend badspeeltje teruggeroepen

Een speelgoedfabrikant roept duizenden badspeeltjes terug. Het vrolijk gekleurde duikbootje heeft namelijk al 21 jongetjes verminkt door hun piemeltjes aan flarden te snijden.

Het speeltje, dat Munchkin Bathtub Sub is gedoopt, is een oranje met gele duikboot en wordt voortbewogen door batterijen. Aan de onderkant van het bootje bevindt zich een inlaatventiel, en dit is juist het euvel. Volgens een Canadese terugroepaankondiging kan het ventiel losse huid opzuigen en daardoor snij- en schaafwonden veroorzaken.

De geneeskundige dienst van Canada heeft inmiddels twee meldingen binnengekregen van twee kleine jongetjes wier geslachtsdelen zijn verminkt door het speeltje. De fabrikant van het speeltje, Munchkin Inc., heeft nog negentien soortgelijke meldingen ontvangen.

Hoewel de incidenten niet direct medische zorg vereisen, heeft de fabrikant toch besloten een vrijwillige terugroepactie in het leven te roepen. Hiermee hopen zij nog meer verminkingen te voorkomen. Het in China geproduceerde speeltje is alleen al in Canada 4.260 keer over de toonbank gegaan. Het is helaas niet bekend of de badspeeltjes ook in ons land zijn verkocht.

Duikbootje
Schadelijk voor de gezondheid, weg met dat bootje!