OM in beroep tegen vrijspraak in zaak dode rapper

Het Openbaar Ministerie in Groningen heeft hoger beroep aangetekend tegen de vrijspraak in de zaak van de doodgeschoten rapper Rel. De rechtbank sprak de 27-jarige Jason B. uit Hoogezand vorige maand vrij.

Het OM had achttien jaar cel geëist voor moord en gaat de zaak voorleggen aan het gerechtshof in Leeuwarden. "Wij hebben de overtuiging dat een straf op zijn plaats is", laat een woordvoerder weten. Het beroep dateert overigens van vorige week.

De verdachte handelde volgens de Groningse rechtbank uit noodweer. De vier mannen waren zijn woning binnengedrongen en de Hoogezander verdedigde zich. De 26-jarige Amsterdammer Farrell Provence, alias Rel, werd in zijn liesstreek getroffen. De andere verdachten werden in hun benen geraakt. De belagers reden vervolgens van het Groningse Hoogezand naar Amsterdam. Pas in Amsterdam brachten ze Rel naar een ziekenhuis, waar hij overleed.

Het Openbaar Ministerie zei na de vrijspraak al verbaasd te zijn over het grote verschil tussen de eis en de uitspraak van de rechter. Het OM gaat nu bekijken of de drie gewonde belagers ook vervolgd gaan worden.