Charly Lownoise 'beter mens' dankzij meditatie

Charly Lownoise heeft zichzelf beter leren kennen op een meditatiekussen. Jarenlange zen-oefeningen hebben de happy hardcore-dj een beter mens gemaakt. "Ik ben dichter bij mezelf gekomen en hecht meer waarde aan mijn familie en vrienden", doet Lownoise woensdag uit de doeken in Spits.

Na een burn-out zag Ramon Roelofs, beter bekend als Charly Lownoise, het licht. "Het was alsof de kosmos mijn signaal oppakte", omschrijft de dj het moment dat hij een recensie las. "Ik werd gegrepen door het boek Zen en management. Ik heb het in een adem uitgelezen. Dat was voor mij heel bijzonder, want ik las normaal gesproken alleen Panorama, Suske & Wiske en Donald Duck."

Meditatie is inmiddels een terugkerend ritueel in Ramons leven. "Elke dag zit ik twee keer een klein halfuurtje op mijn meditatiekussen." Roelofs hoopt ooit zelf zenleraar te worden, maar is niet van plan zijn draaitafels aan de wilgen te hangen. "Als 12-jarige jongen wist ik al dat ik dj wilde worden. Het was mijn droom en dat laat je niet zo maar los."

Ramon ziet duidelijke parallellen tussen mediteren en dansen. "Kijk naar de stammen in Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Daar dansen de Indianen om een totempaal en raken ze in een trance. Dat is ook een manier om hun hoofd leeg te maken en hetzelfde doen wij als we feesten."


Charly Lownoise (Foto: Novum)