Autisme kan mogelijk genezen worden

Medisch onderzoek aan het Medical College of Virginia heeft uitgewezen dat autisme en de varianten pdd-nos mogelijk verband houdt met de manier waarop het oog communiceert met de hersenen. Door veel gebruik van een bepaald soort vitamine A kan deze verbinding hersteld worden, en het autisme verminderen.

Autisten zijn mensen die de wereld op een andere manier waarnemen dan niet-autisten doen. Hierdoor ontstaan er vaak sociale stoornissen en dit kan tot problemen leiden. De manier waarop autisten de wereld waarnemen, is volgens prof. dr. Mary Megson te wijten aan een beschadigde proteïnebaan dat bepaalde speciale cellen in de retina's beïnvloedt. De zogenaamde "G-proteïnen" kunnen overal in ons lichaam gevonden worden, maar met name in onze hersenen, en zijn verantwoordelijk in het versterken of verzwakken van signalen die uit onze zintuigen komen. Deze signalen zorgen ook voor het voelen van dingen en voor het kunnen genieten van dingen of pijn hebben van dingen.

Het feit dat autistische kinderen niet naar hun moeder kijken verklaart de professor als volgt: "Wanneer kinderen niet recht naar je kijken, draaien ze hun ogen zo dat het licht van je gezicht op een deel van hun oog landt, waar de gevoelskegeltjes nog enige functie hebben". Op die manier kijken wekt het meeste gevoel op bij het kijken "richting" de moeder, omdat de zenuwen die gevoel opwekken op die manier het meest geactiveerd worden.

In de kliniek in Richmond, Virginia hebben autisten beduidend succes geboekt met een G-proteïnebehandeling. De sleutel om de zenuwbanen weer te laten werken, is door in ruime mate een natuurlijke vorm van vitamine-A te consumeren. Dit kan gevonden worden in koudwatervis zoals zalm, en het kan gevonden worden in lever en vette melk.

Alleen natuurlijke vitamine-A werkt. Synthetische vitamine-A wat in vitaminepillen gevonden wordt kan een averechts effect hebben, omdat dit niet op de juiste wijze door het lichaam opgenomen wordt. Sterke consumptie van natuurlijke vitamine-A kan ook andere gevoelens herstellen, die niet-autisten wel hebben. Een uitgebreid artikel is hier te lezen.