Discriminatie homo's nog mogelijk met Integratiewet

Discriminatie van homoseksuelen en andersdenkenden blijft mogelijk als de nieuwe Integratiewet Algemene Wet Gelijke Behandeling wordt aangenomen. Dat meent het Landelijk KoördinatiePunt groepen kerken en homoseksualiteit (LKP).

Het LKP stelt dat homoseksuelen volgens de nieuwe wet nog steeds gediscrimineerd worden vanwege hun levensovertuiging. Ze zouden niet vanwege hun geaardheid gediscrimineerd mogen worden, maar wel omdat ze bijvoorbeeld weigeren een homoseksuele levenswandel te veroordelen.

Op deze manier kunnen instellingen als christelijke scholen volgens het LKP iedere werknemer weren die weigert een verklaring te ondertekenen waarin staat dat seks slechts is toegestaan binnen een monogaam huwelijk van een man en een vrouw.

Het LKP stelt voor om een zin aan de wet toe te voegen waarin het instanties verboden wordt werknemers te dwingen een verklaring over seksuele moraal te ondertekenen.

De Integratiewet Awgb is een samenvoeging van eerdere wetten, waarin rekening is gehouden met kritiek van de Europese Unie. Die kritiek hield volgens het LKP in dat de toenmalige Awgb te veel ruimte biedt aan kerken en christelijke organisaties.