Quote op vingers getikt voor foto Nina Storms

Nina Storms is door de Raad voor de Journalistiek (RvdJ) in het gelijkgesteld nadat ze een klacht had ingediend tegen de hoofdredacteur van Quotenet. Op de website van Quote werd tot drie keer toe een gemanipuleerde foto van Storms geplaatst, waarop ze te zien is met twee opgestoken middelvingers. Dat is grievend, oordeelt de RvdJ.

De foto werd op 27 november vorig jaar voor het eerst bij een artikel over Storms op de website Quotenet.nl geplaatst. Storms kon dit niet waarderen en diende een klacht in bij de RvdJ. Ook de raad is van mening dat de afbeelding als grievend kan worden ervaren en vindt dat onvoldoende kenbaar is gemaakt dat de foto bewerkt is en dat het satire betreft.

Hoofdredacteur van Quotenet Sjoerd van Stokkum toont zich in een reactie weinig onder de indruk van de uitspraak van de RvdJ, die hij een 'papieren tijger' noemt. "Vanmorgen plofte de uitspraak op de burelen van Quote. Oei, verloren. Nina mag niet met gestrekte middelvinger worden gepubliceerd, want dat is grievend. Juist. En dat noemen wij dan weer grappig."

Nina Storms ligt al langer overhoop met het blad Quote. Journalist Eric Smit publiceerde eind jaren negentig een verhaal waarin hij onder meer beweerde dat Storms, die toen nog Brink heette, een sm-relatie had met een collega van World Online. Het stuk, dat gedeeltelijk gerectificeerd moest worden, bleek de opmaat voor een reeks publicaties van Smit over de zakenvrouw en een stroom aan juridische procedures.