Sony klaagt makers USB-hack aan

Sony lijkt vastbesloten te zijn, de strijd tegen de hackers van de PS3 voort te zetten. Dat blijkt uit een flinke stapel documenten die online staat op het PSX-scene.com forum. In de documenten is te lezen dat Sony een gerechtelijke procedure aan het voorbereiden is tegen de makers van ondermeer de JailBreak, PSFreedom and PSGroove gerelateerde PS3 hacks.

Uit de documenten zou op te maken zijn dat Sony via de rechter druk wil zetten op een aantal internet service providers, om zo achter de namen en adressen te komen van de makers van de hacks.

Voor de liefhebbers van 'legalese', hier de quote waar het allemaal om draait: "Having considered the Motion for Expedited Discovery of Plaintiff Sony Computer Entertainment America LLC (oeSCEA) [...] the Court hereby grants SCEA's Motion. IT IS HEREBY ORDERED that [...] SCEA has leave to serve similarly targeted subpoenas or deposition notices to any other third party who SCEA learns may be involved in the distribution or sale of the oePS Jailbreak software, known as, for example, "PSGroove," "OpenPSJailbreak," and "PSFreedom," or who may have knowledge of the distribution or sale of this software.'

De rechtbank heeft inmiddels Yahoo opdracht gegeven om de log- en IP-gegevens van één van zijn gebruikers openbaar te maken. Deze gebruiker zou ondermeer hebben meegewerkt aan de verspreiding van de USB hack.

Het feit dat hun paradepaardje, de PS3, is gehackt lijkt Sony nogal hoog te zitten. Vorige maand vocht het bedrijf al met succes in Australië, de verkoop van de 'usb hacks' aan. Om vervolgens middels de PS3 Firmware update 3.42 het hacken ook technisch gezien onaantrekkelijk te maken.

Het is overigens nog maar de vraag hoe succesvol een eventuele rechtszaak tegen de makers van de USB hacks zal zijn, Niet zo lang geleden bepaalde een Amerikaanse rechtbank namelijk dat het 'jailbreaken' van mobiele telefoons niet verboden kan worden. Aan de andere kant is de ene rechtbank de andere niet en is een PS3 geen (mobiele) telefoon.