Man koopt goudvis en slikt hem levend door

Het zou een typische FOK!grap zijn. Loop een dierenwinkel binnen, koop een goudvis, eet deze op en zeg: "Haha, ik had hem toch gekocht!" In Engeland blijkt iemand deze grap echt te hebben uitgevoerd.

Chris Caswell uit Newton Aycliffe ging vorig jaar naar de dierenwinkel en kocht daar voor nog geen knaak een goudvis. In plaats van het visje in een plastic waterzak te doen, vroeg Chris of de goudvis in zijn meegebrachte glas mocht omdat hij toch op de hoek van de straat woonde. De verkoper zag er geen kwaad in en gaf de goudvis mee.

Even later kon de dierenwinkelverkoper zichzelf wel voor zijn kop slaan. Chris sloeg het glas in een teug achterover en slikte de zojuist aangeschafte vis door. De vriendenclub barstte in lachen uit en liep de winkel uit.

De hele actie blijkt te zijn gefilmd en belandde op internet. De politie kreeg lucht van het filmpje en deed een inval in het huis van Chris. Ondanks alles ontkent hij een dierenbeul te zijn. "Het is al meer dan een jaar geleden, en we hadden gedronken tijdens een feestje. Ik herinner me zelfs niet veel van het voorval. Ik hou van dieren, ik heb zelfs net een puppy gekocht."

De politie is er nog niet zo zeker van en is een onderzoek gestart. Indien Chris wordt veroordeeld, kan hij een boete verwachten die kan oplopen tot 24.000 euro en daarbij nog eens een halfjaar cel. Het is overigens niet bekend of Chris de puppy inmiddels ook heeft opgegeten.


'Haha, ik heb hem toch gekocht!'