Proces 'parachutemoord' van start

Voor de rechtbank in het BelgischeTongeren begint vrijdag het proces over de 'parachutemoord', een van meest geruchtmakende moordzaken van de laatste jaren in België. Terecht staat de 26-jarige Els C., die ervan wordt verdacht in 2006 de parachute van de 38-jarige Els Van Doren te hebben gesaboteerd. Die stortte daardoor van een hoogte van 4000 meter te pletter in Opglabbeek in Belgisch Limburg.

Els C. zou hebben gehandeld uit jaloezie. Evenals Van Doren had zij een relatie met een man uit Eindhoven. Maar de verdachte heeft steeds ontkend schuldig te zijn. Harde bewijzen tegen haar zijn er niet, maar ze had wel een motief en de gelegenheid om enkele riemen van de parachute van haar liefdesrivale door te snijden.

De vrouw, afkomstig uit Ternat (niet ver van Brussel), heeft zich woensdag bij de gevangenis in Hasselt gemeld. Daar moet ze minimaal blijven tot de jury een uitspraak heeft gedaan. Het vonnis in deze zaak met ruim tweehonderd getuigen wordt op 20 oktober verwacht. In het voor haar ongunstigste geval krijgt Els C. levenslang.

Proces'parachutemoord' van start
Proces'parachutemoord' van start (Foto: ANP)