J.Lo belooft geen diva te spelen bij American Idol

Jennifer Lopez heeft beloofd om bij American Idol niet de diva uit te hangen. De 41-jarige zangeres staat bekend om haar divagedrag. De onderhandelingen over haar baan als jurylid bij de talentenjacht zouden zelfs bijna zijn stukgelopen door haar extreme eisen. Volgens J-Lo is daar niets van waar.

"Na zoveel jaar in dit vak ben ik gewend aan dit soort dingen. Ik ben gewend aan speculaties", reageerde Lopez woensdag op de persconferentie van American Idol. "Ik moest de mensen van zender Fox zelfs geruststellen. Ik zei: morgen is het overgewaaid. Als ze eenmaal zien hoe we het doen, komt het goed. Maak je geen zorgen. Ik kijk er naar uit om te beginnen."

Zelfs uitvoerend producent Nigel Lythgoe was even van zijn stuk gebracht door de reputatie van Lopez. "Ik zei vandaag tegen Jennifer: ik heb gehoord dat je alleen gele M&M's lust. Nu moet ik iemand vinden die alle gele er tussenuit vist", zei hij lachend. "Jennifer antwoordde: hoe kom je daar nou bij?"

Ook zenderbaas Mike Darnell spreekt de divageruchten tegen. "Ik kan namens Fox zeggen dat de overeenkomst probleemloos verliep. Er waren geen divavoorwaarden. Het was een makkelijke, aangename overeenkomst voor beide partijen." Het tiende seizoen American Idol is in januari op televisie te zien in de Verenigde Staten. Na het vertrek van Ellen DeGeneres, Kara Dioguardi en Simon Cowell vullen J.Lo en Steven Tyler de jury opnieuw aan.