Al tien verdachten vast in misbruikzaak Rotterdam

De politie heeft inmiddels tien verdachten opgepakt in het grote onderzoek naar het misbruiken van twee meisjes in Rotterdam. De zaak draait om seksueel misbruik van een 12-jarig meisje uit Nijmegen en een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel. In het onderzoek zijn daarnaast drie meisjes opgespoord die mogelijk ook slachtoffer zijn geworden.

Afgelopen week werden twee Rotterdammers van 18 en 20 jaar opgepakt die het 12-jarige kind zouden hebben misbruikt. Het meisje was weggelopen en in haar eentje afgereisd naar Rotterdam. In de week van 16 juli kwam ze in contact met een paar mannen, die haar onderdak aanboden. Vervolgens werd zij in woningen aan onder meer de 1e IJzerstraat en de Coolhaven door meerdere mannen seksueel misbruikt. De mannen gaven het meisje daarbij alcohol en drugs.

Onderzoek leidde begin augustus tot de arrestatie van een 25-jarige Rotterdammer, die er ook van wordt verdacht het 15-jarige meisje uit Capelle aan den IJssel te hebben misbruikt. Het meisje bezocht 19 juni een jamsessie in een buurthuis aan de Slinge en ging na afloop in een auto met de 25-jarige man mee. In de woning aan de 1e IJzerstraat werd ze vervolgens misbruikt. Het slachtoffer heeft daar aangifte van gedaan.

Nadat de 25-jarige man was opgepakt, werden ook een 21-jarige man uit Sint Maarten en vier Rotterdammers van 17, 18, 23 en 28 jaar oud gearresteerd voor het zedenmisdrijf tegen het 12-jarige meisje. Voor het misbruiken van het 15-jarige meisje werden de afgelopen weken naast de 25-jarige Rotterdammer nog twee mannen opgepakt. Hierbij gaat het om mannen van 24 en 28 jaar uit Hoogvliet. De betrokkenheid van de twee bij het misbruik van het 12-jarige slachtoffer wordt nog onderzocht.

Naar het mogelijke misbruik van drie andere meisjes wordt verder onderzoek verricht. Hierover doet de politie nog geen mededelingen. De politie roept meisjes op die slachtoffer zijn geworden van een zedenmisdrijf in de omgeving van de 1e IJzerstraat, zich te melden.