'Van Nieuwkerk faalde bij discussie'

Matthijs van Nieuwkerk, de presentator van De Wereld Draait Door (DWDD), heeft een storm van kritiek over zich heen gekregen na zijn optreden van dinsdag in het programma. Een discussie tussen Jort Kelder en Pieter Storms over normen en waarden in de journalistiek liep dinsdag flink uit te hand.

"Kelder en Storms zaten tien minuten lang naar elkaar te schreeuwen. Waar was Matthijs?", vraagt RTL-presentator Jan de Hoop zich af. Radio-dj en DWDD-tafelheer Giel Beelen vult aan: "Matthijs deed helemaal niets."

Frits Bom
Oud-presentator Frits Bom is nog het meest kritisch: "Van Nieuwkerk liet het geblèr en gejammer niet alleen bandeloos zijn gang gaan, maar wakkerde het ook aan met minimale interrupties en vooral zwijgzaamheid."

Bom vervolgt: "Een volstrekte nalatigheid van de taak waarvoor hij was aangesteld. Van Nieuwkerk moet in zijn bovenkamer wel een heel slechte periode doormaken door dit uit te lokken, toe te staan, en als fatsoenlijke VARA-aanpak te beoordelen."

'Krakkemikkig'
"DWDD kwam dit seizoen toch al krakkemikkig uit de startblokken door in het geheel niets nieuws in de aanbieding te hebben verworven, doch slechts alle semi-vaste personen die we nu wel gezien hebben opnieuw in te huren in een eigen optiek van gebrek aan beter, terwijl dat toch ruimschoots voor handen is, waardoor de rubriek nu al afzonk tot diep in de humuslaag van het smerigste afval"
, sluit de oud-televisiemaker af.


'DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk faalde dinsdag als gespreksleider'