'De Leeuw-show ten dode opgeschreven'

Marcel Peereboom Voller, tv-recensent van de altijd betrouwbare krant de Telegraaf, heeft Paul de Leeuws MaDiWoDoVrijdagshow een flinke uitbrander gegeven. Volgens hem is er zo veel mis met de VARA-show dat het niet meer redden valt.

"Het is allemaal te makkelijk: Paul legt een biefstuk op zijn hoofd, net als Lady Gaga heeft gedaan. Is er nu niemand in het productieteam die De Leeuw wat tegengas kan geven door te zeggen dat dit té flauw is om er drie hele minuten uitzendtijd aan te besteden?", aldus de tv-recensent over de laatste uitzending.

Egeltje
Peereboom Voller: "Ook als er een mevrouw langskomt met een egeltje, omdat het met dit diertje niet goed gaat in ons land, zit het egeltje al snel op het hoofd van de presentator. En even later in zijn hemd. De mevrouw doet vrolijk mee, maar haar blik verraadt dat ze wenst dat ze er nooit aan was begonnen."

Op deze manier zal De Leeuw volgens Peereboom Voller geen hoge kijkcijfers kunnen gaan verwachten: "Er is te veel mis met het programma dat het nieuws van de dag verwerkt tot een uurtje platte leut. Elk onderwerp is een excuus om lollig te doen, en daarna is het haastje-repje dóór naar de volgende grap."

De kijkcijfers van de MaDiWoDoVrijdagshow kelderden vanaf de start flink naar gemiddeld 350.000 kijkers. Een stuk minder dan de half miljoen waarop De Leeuw gehoopt had.

Sidekicks 'handpoppetjes'
Tot slot vindt de tv-recensent dat de VARA-presentator zijn sidekicks Erben Wennemars en Filemon Wesselink als 'handpoppetjes' behandelt: "Zij krijgen een brokje toegeworpen en daarna een pluim van de meester. Of een veeg uit de pan. Zelfs de schijn van gelijkwaardigheid wordt niet opgehouden, en dat schuurt. Het doet pijn om naar Filemon te kijken, die zich in de rol van aangever helemaal niet thuis lijkt te voelen."

De kritiek komt De Leeuw waarschijnlijk niet goed uit. Dinsdag werd bekend dat de SBS 6-show 'De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau' per direct geschrapt wordt wegens tegenvallende kijkcijfers. De show was een creatie van De Leeuws eigen productiebedrijf EVA Media.


'Paul de Leeuws MaDiWoDoVrijdagshow ten dode opgeschreven'