Russell Crowe maakt kungfufilm

Russell Crowe gaat samen met rapper RZA van de Wu-Tang Clan een kungfu-film maken. The Man With the Iron Fist speelt zich af in feodaal China, met RZA als een middeleeuwse wapensmid in een afgelegen dorpje. Ook neemt hij de regie op zich. Over de rol van Crowe is nog niets bekend.

"Ik wil de verrassing niet verpesten, maar Russell wordt de ruwste sloper die je ooit hebt gezien", zegt RZA, net als de rest van zijn band een fervent beoefenaar van vechtsporten, tegen entertainmentsite E!. "Die man is zo fit als maar kan. Hij legt je zonder probleem neer."

De 41-jarige rapper is niet alleen te spreken over de vechtersmentaliteit van de 46-jarige acteur, hij is ook onder de indruk van zijn kwaliteiten als acteur. "Hij is een meester in zijn vak. Ik weet zeker dat ik nog veel van hem ga leren."

Crowe en Robert Fitzgerald Diggs, zoals de rapper eigenlijk heet, werkten al tweemaal eerder samen. In 2007 waren ze te zien in de misdaadthriller American Gangster van Ridley Scott. The Next Three Days, een misdaadthriller van Paul Haggis, is momenteel in postproductie en gaat op 9 december in Nederland in première.

RZA werkt al een jaar of vijf aan The Man With the Iron Fist, niet te verwarren met de superheld Iron Fist van stripgigant Marvel Comics. Hij werd hierin bijgestaan door Quentin Tarantino en acteur/regisseur Eli Roth, die nu ook co-producent van de film is. De opnames gaan in december van start in Sjanghai.