'Wilders is Churchill van islamoorlog'

PVV-leider Geert Wilders is de Winston Churchill van een oorlog tegen een theologisch fascisme dat de islam heet. Dit heeft David Horowitz donderdag gezegd in het actualiteitenprogramma EénVandaag.

De Amerikaan is één van de hoofdfiguren in de Amerikaanse strijd tegen de islam en betaalt ook de reis van 20.000 dollar voor de 9/11-speech die Wilders zaterdag gaat houden op Ground Zero.

Horowitz verzamelt veel geld in van rijke Amerikaanse donateurs om Wilders ook in Nederland te ondersteunen. "Er zijn veel Amerikanen die begrijpen dat deze strijd ónze strijd is. Het is een strijd tegen een wereldwijde totalitaire beweging die kwade bedoelingen heeft met de VS en Europa", aldus Horowitz.

De conservatieve Amerikaan verwacht een internationale doorbraak van Wilders na zijn 9/11-speech: "Ik denk dat hij naam zal maken met de moskeedemonstratie. Gesteld dat onze democratieën het overleven zal Wilders een belangrijke plaats hebben verdiend in de verdediging ervan."

Volgens de EénVandaag-reportage is Wilders vooral nodig omdat Amerikanen niet graag zelf controversiële dingen over de islam en moslims willen zeggen. Dat zou snel in strijd zijn met de vrijheid van godsdienst in het land.


EénVandaag-reportage over de Amerikaanse vrienden van Geert Wilders