Uitslag Feyenoord - Ajax

SubheaderDe klassieker Feyenoord - Ajax is geëindigd in een gelijkspel. In een matig duel had Ajax voor de rust het betere van het spel, maar tot scoren wisten de Amsterdammers niet te komen. Feyenoord-keeper Zoetebier wist tot drie maal toe Rafaël van der Vaart te stuiten.

In een betere tweede helft waren beide ploegen meer in evenwicht. Ajax kreeg de betere kansen en wist uiteindelijk door een 'frommelgoal' (68e minuut) van Ibrahimovic op voorsprong te komen. Feyenoord zette hierna alle zeilen bij en wist in een spannende en grimmige slotfase 1-1 te maken door een treffer, 88e minuut, van Dirk Kuijt. In de blessuretijd had Feyenoord zelfs nog kans op een overwinning, maar de 1-1 bleef op te teller staan.