Ilse DeLange droomt van Amerikaans succes

Ilse DeLange vliegt al jaren naar de Verenigde Staten om daar haar platen op te nemen, maar de Amerikanen hebben nog nooit van de zangeres gehoord. Als het aan Ilse ligt, komt daar verandering in. "Ik ben echt heel erg bezig met het buitenland", biecht DeLange op in een interview met de Volkskrant. "De droom leeft nog wel in mij."

"Er wordt vooral gewerkt aan deurtjes openzetten", vertelt Ilse over haar strategie om de Amerikanen in te pakken. "Ik ben een tevreden mens hoor, gebeurt het niet dan is het ook goed. Maar ik wil het wel geprobeerd hebben."

De 33-jarige zangeres stelt zelfs haar kinderwens uit voor een internationale doorbraak. "Ik wil eerst nog bezig zijn met mijn muzikale ambities. Er moet nog even wat gebeuren in Amerika of in Engeland. Er is nog iets en ik heb het gevoel dat ik het kan, en daar wil ik nog effe voor gaan. Helemaal."

Toch voelt Ilse haar biologische klok af en toe tikken. "Als ik van deze of gene hoor die achterin de dertig is dat die nog een kindje heeft gekregen, denk ik: gelukkig, ik heb nog effe."

Ilse DeLange droomt van Amerikaans succes
Ilse DeLange droomt van Amerikaans succes (Foto: Novum)