Pleegzoon steekt honden in brand

Een gezin uit de Amerikaanse stad Memphis deed bij thuiskomst een nare ontdekking. Hun twee honden bleken in brand te zijn gestoken. Hun 22-jarige huisgenoot, die als een pleegzoon in huis werd gehaald, heeft de viervoeters in de fik gestoken.

Het stel heeft slechts nog foto's van de honden, een pitbull en een kruising tussen een schnauzer en een jackrussellterriër. Een dierenarts heeft de twee moeten laten inslapen. Hun vacht was over hun hele lijf verbrand, een van hen was bijna geheel kaalgebrand.

De honden waren van de stiefmoeder van Quintavious Davis, de bewoner van het pand. Zij haalde de zwerfhonden in huis om de dieren een beter leven te geven. Hetzelfde deed zij met de 22-jarige Dante Sea, die liefdevol in huis werd opgenomen.

Het vertrouwen van de familie Davis in de mensheid heeft nu een forse deuk opgelopen. Ontkende Sea eerst nog de honden gruwelijk te hebben verminkt, tegenover de politie gaf hij de gruweldaad alsnog schoorvoetend toe. Uit een autopsie is gebleken dat terwijl de honden brandden als een fakkel, hij hen telkens overgoot met benzine om het vuur brandend te houden.

Nadat de honden in brand waren gestoken, probeerden de viervoeters via het hek te ontsnappen en het vuur te doven. Ondanks alles overleefden zij de mishandeling. De pijn van hun verbrande vacht bleek echter ondraaglijk.

Een dierenarts heeft de twee dieren laten inslapen. Sea is opgepakt en wordt beschuldigd van dierenmishandeling en het ontkennen van een misdrijf. Een rechter heeft gisteren zijn borgsom bepaald op 25.000 dollar.