Huntelaar naar Schalke 04

Schalke 04 heeft zich versterkt met Klaas-Jan Huntelaar. De transfer hing al in de lucht, omdat de Nederlander bij AC Milan op een zijspoor was beland en Schalke de spits graag over wilde nemen. Vandaag zijn de partijen tot een akkoord gekomen en zal de goaltjesdief voor naar verluidt veertien miljoen euro naar de Bundesligaclub vertrekken.

De transfer van Huntelaar kwam in een stroomversnelling nadat Milan bekendmaakte Zlatan Ibrahimovic van FC Barcelona overgenomen te hebben. Hierdoor werd de kans op speelminuten voor hem erg klein. Schalke-trainer Felix Magath wilde de spits graag aantrekken en bevestigde zijn komst naar Gelsenkirchen vandaag.

Voor de Nederlander is Schalke na Real Madrid en AC Milan al weer de derde buitenlandse club waar hij voor speelt. Eerder speelde de spits voor onder meer sc Heerenveen en Ajax. "Ik zie Schalke 04 als een heel mooie club. Ze strijden vaak lang om de titel. Het is voor mij een mooie uitdaging om met die club kampioen te worden," zei Huntelaar die bij de Köningsblauen zijn oud-Real-ploeggenoot Raúl treft.