Jan Keizer zorgt voor BZN-verwarring

Jan Keizer heeft heel wat verwarring gezaaid met zijn comeback. De 61-jarige zanger was zanger van BZN tot de Volendamse band in 2007 uit elkaar viel. Maar nu Keizer met oud-bandlid Anny Schilder en de originele geluidsband van BZN weer op het podium staat, roept dat vragen op.

Voormalig BZN-bassist Jan Tuijp snapt niet dat Keizer BZN vaarwel zei, maar nu weer neigt naar het oude format. "Daarbij begrijpen de fans niet dat Jan Keizer juist met Anny Schilder, die na haar vertrek in 1984 BZN continu negatief heeft bejegend, een doorstart probeert te maken", zegt Tuijp maandag in De Telegraaf.

Keizer zei bij het afscheid van BZN een andere muzikale weg in te willen slaan. Ook wilde de zanger het rustiger aan doen. "De tienduizenden BZN-fans bleven teleurgesteld en in tranen achter. Die willen nu uitleg", zegt Tuijp.

Carola Smit, de opvolgster van Schilder, heeft wel een verklaring voor de aanpak van Keizer. "Ik laat het gaan. Ik denk ook dat de samenwerking met Anny een paniekreactie is van Jan. Misschien was hij bang dat het hem anders niet zou lukken om zijn plannen waar te maken", peinst Smit.

Jan Keizer zorgt voor BZN-verwarring
Jan Keizer zorgt voor BZN-verwarring (Foto: Novum)