Bommelding in vliegtuig naar Eindhoven

Een vliegtuig van prijsvechter WizzAir dat zondagmiddag van Boedapest naar Eindhoven had moeten vertrekken, heeft uren vertraging opgelopen na een bommelding. Alle passagiers moesten het vliegtuig uit. De autoriteiten konden daarna geen explosieven vinden.

De vlucht had in Boedapest al een vertraging van een kwartier toen de angst voor een bom ontstond. Aanvankelijk werden drie passagiers uit het vliegtuig gehaald, maar later moest iedereen het toestel verlaten. De politie omsingelde het vliegtuig en na drie uur mocht iedereen weer naar binnen.

Het is niet bekend wat de nationaliteit is van de drie mensen die uit het toestel zijn gehaald en of zij later weer terug aan boord mochten. Ook is nog niet duidelijk hoeveel Nederlanders in het vliegtuig zaten.

De vlucht week uiteindelijk uit naar Schiphol omdat Eindhoven Airport zondagavond dicht was. WizzAir wilde niet reageren op het incident.

De Europese Unie heeft onlangs veel kritiek geuit op het vliegveld van Boedapest, met name op het gebied van de veiligheid zouden er veel verbeteringen nodig zijn.