Vampieren levenslang de cel in

Twee zichzelf vampieren noemende heren hebben vandaag levenslang tegen zich horen eisen door een rechter in Covington, in de Amerikaanse staat Kentucky. De mannen van 22 en 28 jaar oud hebben in maart vorig jaar een zeventienjarige jongen op gruwelijke wijze vermoord.

Het slachtoffer, Travis White, werd vorig jaar door een veertienjarige handlangster naar een huis in Covington gelokt, waar het moordlustige duo hen opwachtte. Vervolgens sloegen zij White met behulp van een hamer, honkbalknuppel en pijpsleutel dood. Ook een mes werd ter hand genomen in de slachtpartij.

Volgens een rechercheur bleek het slachtoffer 31 kneuzingen te hebben en maar liefst 41 keer te zijn gestoken. De twee daders beweren tijdens de moord beide vampier te zijn geweest. Desondanks stuurde de rechter hen levenslang de cel in.

Hoewel levenslang behoorlijk lang is voor iemand die beweert onsterfelijk te zijn, deed de rechter er voor de zekerheid nog vijf jaar extra celstraf bij. Ook hun veertienjarige helpster kan een zware straf tegemoet zien. Zij zal in een aparte zaak worden berecht als een volwassene.