Piloot 747: We storten neer... Geintje!

De piloot van een Boeing 747 van British Airways heeft zijn 275 passagiers dinsdag de schrik van hun leven bezorgd. Tijdens de vlucht van Londen naar Hongkong liet hij de passagiers ineens weten dat zij zich moesten klaarmaken voor een noodlanding op het water. Het bleek een foutje: de piloot raakte per ongeluk een verkeerd knopje aan.

Het vliegtuig vloog boven de Noordzee toen de vliegenier aan het verkeerde knopje kwam. "Dit is een noodbericht", klonk een vrouwenstem door de speakers van het vliegtuig. "We moeten wellicht snel een noodlanding maken op het water."

Terwijl de passagiers snel een schietgebedje deden, haastte het cabinepersoneel zich naar de gangpaden om de doodsbange mensen gerust te stellen. "Mensen waren doodsbang, we dachten allemaal dat we zouden sterven", vertelt een 32-jarige vrouw die aan boord was van het vliegtuig. "Ze vertelden ons dat de piloot een verkeerd knopje had aangeraakt omdat ze zo dicht op elkaar zaten."

"Ik kan me geen ergere mededeling bedenken dan de aankondiging dat jouw vliegtuig gaat neerstorten", laat een andere inzittende weten. British Airways heeft inmiddels excuses aangeboden voor de 'onnodige angst'.