China maakt zich op voor Wrath of the Lich King

De World of Warcraft-uitbreiding Wrath of the Lich King wordt over een week in China uitgebracht. Bijna twee jaar nadat de uitbreiding in de westerse wereld uitkwam, kunnen vanaf dinsdag ook oosterse gamers de grootschalige online wereld van nieuwe uitdagingen voorzien.

Ontwikkelaar Blizzard heeft aanpassingen moeten doorvoeren om de uitbreiding in China op de markt te krijgen. Zo moesten alle verwijzingen naar de dood eruit worden gehaald en werd een belegering van een stad geschrapt om de Chinese overheid tevreden te stellen.

"Deze uitbreiding bevat zo'n beetje de beste content die we voor de game hebben gemaakt", zegt Blizzard-directeur Mike Morhaime in gesprek met eurogamer.net. "We zijn blij dat ook Chinese gamers binnenkort de kans krijgen om dit zelf te ervaren."

World of Warcraft is met meer dan 11,5 miljoen spelers het populairste grootschalige online rollenspel ter wereld. Het origineel is sinds 2005 in China te spelen. De derde uitbreiding Cataclysm voor de rpg-game moet later dit jaar in het westen uitkomen.

China maakt zich op voor Wrath of the Lich King
China maakt zich op voor Wrath of the Lich King