Barrichello racet zondag zijn 300ste F1-wedstrijd

Op Spa-Francorchamps zal Rubens Barrichello zijn driehonderdste race in de Formule 1 rijden. De Williams-coureur is de meest ervaren coureur in de koningsklasse ooit.

De lange loopbaan van de Braziliaan begon in 1993 bij Jordan ('93-'96) en liep via Stewart ('97-'99) naar Ferrari ('00-'05) , Honda ('06-'08), Brawn ('09) naar Williams dit jaar waar hij graag wil blijven.

"Het voelt geweldig om deze mijlpaal te bereiken. Het is namelijk een voorrecht om zo lang aan deze sport mee te kunnen doen. Ik verkeer voor mijn gevoel nog steeds in topvorm en ben van plan om nog heel lang door te gaan," sprak Barrichello.

"Ik kijk enorm uit naar de race in België. Ook omdat Spa een geweldig circuit is. Ik scoorde daar mijn allereerste pole-position en heb er in de lagere klasses diverse races gewonnen. Het is een erg uitdagend circuit en ik denk dat het dit jaar misschien nog wel uitdagender wordt omdat we nu met volle brandstoftanks rijden."

Zijn beste jaren waren bij Ferrari in 2002 en 2004 werd hij tweede in de eindstand. Verder won Barrichello elf races en behaalde tot nu toe 637 punten.