Politiewagens beschadigd bij wilde achtervolging

Bij een wilde achtervolging op de A1 onder Apeldoorn heeft een 25-jarige man uit Almelo dinsdag twee politiewagens beschadigd. Hij is klemgereden en aangehouden.

Kort na 08.00 uur belden meerdere weggebruikers dat een automobilist gevaarlijk snel over de A1 onder Holten scheurde. Hij haalde links, rechts en over de vluchtstrook in. Ook zou de auto een kapotte uitlaat hebben.

Een politiewagen en een politiemotor zetten de achtervolging in, maar de man stopte niet. Wel remde hij plotseling zo hard dat de motorrijder bijna achterop klapte. Daarop werden meer politiewagens naar de wegpiraat gestuurd.

De politie kreeg hulp van andere weggebruikers. Die probeerden een file te veroorzaken door met alarmlichten en lage snelheid te rijden. De man stuurde echter om deze auto's heen.

Vlak voor het knooppunt Beekbergen werd de auto ingesloten. De man trapte echter weer op de rem, waardoor het tot een aanrijding met twee politiewagens kwam. Voor het onderzoek en het bergen van de auto's is de A1 enige tijd afgesloten geweest, waardoor een file van vier kilometer ontstond. Het verkeer kon over de uitvoegstrook verder rijden. Inmiddels is de weg vrijgegeven en staat er geen file meer.

Waarom de man over de snelweg scheurde, is niet bekend. Mogelijk wordt hem poging tot doodslag ten laste gelegd.