Mexicaanse gekroond tot Miss Universe

De 22-jarige Mexicaanse Jimena Navarrete uit Guadalajara is maandag in Las Vegas gekroond tot Miss Universe. Miss Jamaica Yendi Phillips werd tweede, Jesinta Campbell uit Australië derde. De Nederlandse Desirée van den Berg viel buiten de prijzen.

"Ik ben verrast", zei de kersverse Miss Universe. "Ik wil mijn ouders een grote knuffel geven. Het heeft een hoop moeite en opoffering gekost."

Tijdens het onderdeel avondkleding droeg Navarrete een rode jurk met een lange sleep. Even daarvoor lachtte ze het publiek toe in een paarse bikini.

Navarrete, die als sinds haar 15e modellenwerk doet, is de tweede Miss Universe uit Mexico. In 1991 won Lupita Jones de titel als eerste voor haar land. Navarrete nam de titel over van Stefania Fernandez, die vorig jaar tot Miss Universe werd gekroond.

Met de titel won Navarrete een pakket prijzen, waaronder een onbekend geldbedrag, een luxe apartement in New York, een beurs voor de filmacademie in New York en natuurlijk juwelen, kleding en schoenen, zoals het een schoonheidskampioen betaamt.

De Mexicaanse had bovendien een wijze les voor het publiek. Gevraagd naar haar mening over internet zonder toezicht, zei ze dat internet belangrijk is, maar dat ouders altijd voorzichtig moeten zijn en hun kroost in de gaten moeten houden.

Klik hier voor foto's van de deelnemers.