Vervolg DeathSpank volgende maand al

De ontwikkelaar Hothead Games heeft bekendgemaakt dat het vervolg van DeathSpank al volgende maand verschijnt, ondanks het feit dat het eerste deel in juli is uitgekomen.

Het vervolg heet DeathSpank: Thongs of Virtue en was tegelijkertijd in ontwikkeling met het eerste deel, zo blijkt achteraf.

Thongs of Virtue zal voor vijftig procent langere gameplay bevatten en nieuwe gebieden hebben, zoals de zee, de noordpool en meer.

De stijl is het vervolg is anders dan het eerste deel, daar het tweede deel in een moderne tijd neergezet is. Dat betekent dat er met pistolen en dergelijke wordt geschoten en dat de gemaakte progressie uit het eerste deel ongebruikt achterblijft op de harde schijf.

Online multiplayer bevat Thongs of Virtue ook niet, maar daarentegen zal er wel een offline coöperatieve modus ingebouwd worden, net als in deel één.

Vanaf 21 september is het spel binnen te halen op de PlayStation 3 via PlayStation Network en een dag later mogen Xbox 360-bezitters naar Xbox LIVE Arcade gaan om deze fantasy action shooter binnen te halen.