KNVB om de tafel met Jordania

De licentiecommissie van de KNVB gaat woensdag om de tafel met Merab Jordania, eigenaar van Vitesse. De voetbalbond gaat de Georgiër ondervragen over zijn nevenactiviteiten.

Dat meldt Voetbal International. Vorige week maakte Vitesse bekend dat de club volledig was overgenomen door Jordania. Op dat moment had de KNVB alleen bekeken of de overeenkomst klopt. Dat was het geval. Maar tot een persoonlijke ontmoeting tussen de toezichthouders van de KNVB en Jordania kwam het nog niet.

De KNVB wil controleren of Jordania geen zaakwaarnemer meer is. Het is volgens de regels namelijk verboden om naast het beheren van een club ook nog eens zaakwaarnemer te zijn. Daarnaast wil de voetbalbond de banden met Roman Abramovic, eigenaar van Chelsea, doornemen. Jordania gaf eerder al aan goed bevriend te zijn met Abramovic.

Sinds de komst van Jordania zijn er inmiddels drie spelers naar Arnhem gekomen. Na Ismail Aissati zijn ook Slobodan Rajkovic en Nemanja Matic aan de selectie toegevoegd. Dinsdag trainen zij voor het eerst mee met de ploeg van trainer Theo Bos.