Man scheurt meerdere keren door uitgaanspubliek

Een 21-jarige man is zaterdagnacht in Beilen meerdere keren met grote snelheid dwars door het uitgaanspubliek gescheurd. Dat gebeurde op de Domoweg bij discotheek Lef. Omdat het sluitingstijd was, stonden veel mensen buiten. Meerdere mensen moesten volgens de politie aan de kant springen om de auto te ontwijken. Al snel hadden agenten de automobilist aan de kant gezet. "Maar de bestuurder begon ook nog eens moeilijk te doen en weigerde aanvankelijk uit te stappen", zegt een politiewoordvoerder.

De automobilist bleek te hebben gedronken. "Maar hij was niet zo dronken dat hij niet meer wist wat hij deed." Vrienden van de man vonden het maar 'flauwekul' dat de agenten hem aanhielden en bemoeiden zich volgens de woordvoerder met de arrestatie.

Uiteindelijk is de man ingesloten op een politiebureau in Assen. Waarom hij met zijn auto door het publiek scheurde, is niet bekend. "Je hebt wel vaker idioten met een auto. Kennelijk was dit er ook een."

Met de disco zelf heeft de politie overigens goed contact, zegt de woordvoerder. Eerder op de nacht hield een beveiliger van de discotheek een 21-jarige man uit het Drentse Zuidwolde aan nadat hij een steen tegen een politiewagen had gegooid.