Saw-regisseur maakt weer horrorfilm

Darren Lynn Bousman zet zijn tanden opnieuw in een horrorfilm. De regisseur die eerder een aantal delen uit de Saw-reeks maakte, gaat aan de slag met de film 11 11 11, meldt het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter.

De horrorfilm draait om het getal elf, dat door veel mensen wordt gelinkt aan bovennatuurlijke verschijnselen. Bovendien staat het getal in verband met ingrijpende historische gebeurtenissen als de terroristische aanslagen op het World Trade Center in New York.

Regisseur Bousman zag een film over numerologie niet direct zitten. Eerdere films over dit onderwerp, zoals de thriller The Number 23 met Jim Carrey, waren namelijk geen succes. Hij ging uiteindelijk overstag, nadat hij ook in zijn eigen leven de prominente aanwezigheid van het getal elf opmerkte. Zo werd de regisseur geboren op 11 januari 1979.

Bousman regisseerde het tweede, derde en vierde deel van de horrorreeks Saw. Hij werkt nu aan het script van 11 11 11, waarin de elfde hemelpoort centraal staat. Wanneer deze op de elfde dag van de elfde maand wordt geopend, reist iets van een andere wereld naar de aarde af. De film verschijnt op 11 november volgend jaar in de Amerikaanse bioscopen. Een Nederlandse premièredatum is nog niet bekend.

Saw-regisseur maakt weer horrorfilm
Saw-regisseur maakt weer horrorfilm (Foto: Novum)