Bankovervaller ergert zich aan opsporingsbericht

Ruim een week geleden werd in het Beierse dorpje Röttingen een bank overvallen. De dader dreigde met een mes en ging er vervolgens met een buit van 2500 euro vandoor. De bewakingscamera legde de overval echter vast.

De daderbeschrijving die de politie hierna naar de media stuurde, luidde: 'Mannelijk, 180 tot 185 cm groot, ca. 20 tot 25 jaar, de verdachte heeft korte donkere haren en is na de overval te voet gevlucht. Verder had de dader volgens de politie een 'Zuid-Beiers accent'.

Kort hierop ontving de politie een geïrriteerde e-mail van ene raeuber.von.roettingen@web.de waarin stond: "Ik ben helemaal niet te voet gevlucht, maar met de auto, verder ben ik 1.93 m groot." Ook vermeldde de schrijver dat het gestolen bedrag 2500 euro was en dat hij zich ergerde aan het feit dat hij een 'Zuid-Beiers' accent zou hebben; hij kwam immers uit 'Baden-Württemberg'. Met de trein zou hij naar Berlijn gaan om vervolgens verder naar Hamburg af te reizen: 'maar Hamburg is groot'. Hij vond dat er maar slecht politiewerk werd verricht.

Gisteren werd de dader, de 19 jarige David S. uit Künzelsau in Hamburg gearresteerd. Onduidelijk is nog wel of de enige correcte tip in het oorspronkelijke opsporingsbericht; de 'korte, donkere haren' tot deze arrestatie heeft bijgedragen, of dat de snelle afwikkeling van de bankoverval door efficiënt politiewerk kwam.

Voor foto's van de dader en zijn opmerkingen per e-mail, klik hier