Politie zet tram stil voor aanhouding

De Amsterdamse politie heeft woensdagmiddag drie mannen aangehouden die worden verdacht van bedreiging met een vuurwapen, poging tot auto-inbraak en diefstal. Om een van de verdachten te pakken te krijgen, werd rond 12.15 uur tramlijn 12 op de Ceintuurbaan stilgezet. Bij de aanhouding is een vuurwapen aangetroffen, meldt de politie.

Rond 10.30 uur kwam de melding binnen dat een automobilist op het Frederik Hendrik Plantsoen de bestuurder van een busje met een vuurwapen had bedreigd na een verkeersruzie. Het slachtoffer gaf het kenteken en het signalement van de dader en zijn twee passagiers door, waarna de drie werden gezien bij een poging tot auto-inbraak aan de Aalsmeerweg in Amsterdam-West.

De verdachten doken om 11.10 uur op bij het tankstation aan de Cornelis Lelylaan, waar ze twee pakjes sigaretten meenamen zonder te betalen. Een motorrijder zag het trio rond 12.15 uur op de Ceintuurbaan rijden. Twee van de verdachten werden gearresteerd, maar de derde sprong in de tram. Nadat de tram was stilgezet, werd ook hij aangehouden. Het drietal van 21, 23 en 29 jaar zit in een cel.