Meisje (14) in cel voor seks met buschauffeur

De rechtbank van Abu Dhabi heeft gisteren een veertienjarig meisje tot een half jaar gevangenisstraf veroordeeld, waarna zij het land wordt uitgezet. Het meisje van Braziliaanse oorsprong heeft vrijwillig de liefde bedreven met een 25-jarige buschauffeur. Haar minnaar, van oorsprong Pakistaans, is veroordeeld tot een jaar celstraf waarna ook hij het emiraat moet verlaten.

De vrijpartij vond op 3 april jongstleden plaats. Na de seks ging de vader van het meisje naar de politie om aangifte te doen van verkrachting van zijn dochter. Gerechtelijke onderzoekers ontdekten echter dat het meisje voor de vermeende verkrachting al contact had met haar minnaar.

"Het meisje heeft intieme afbeeldingen naar de verdachte gestuurd", verklaarde de rechter. "Sommige foto's toonden het meisje zelfs naakt." De rechter veroordeelde de man desondanks tot een jaar celstraf en uitzetting wegens verkrachting. Het meisje moet zes maanden zitten en ook het land uit, aangezien buitenechtelijke seks verboden is in het islamitische land.