Miss Teen is titel kwijt na verven haar

Olivia O'Neil is de titel 'Miss Teen Wanganui' kwijt. De vijftienjarige Nieuw-Zeelandse heeft haar haren laten verven, tot groot verdriet van de organisatie.

Het meisje (foto) won de titel drie maanden geleden. Vorige week heeft Olivia het kroontje echter weer moeten inleveren, nadat de regisseuse van de missverkiezing het Facebook-profiel van het meisje checkte.

"Zeg me alsjeblieft dat je een pruik draagt", reageerde Barbara Osborne op de foto waar Olivia haar donkerbruin geverfde haren toonde. "Ik hoop maar dat het een pruik is, anders krijg ik een hartaanval."

Het mooie meisje gaf echter als antwoord dat ze haar haar had geverfd. Hierop gaf Osborne te kennen het niet leuk te vinden. "Het is een miss onwaardig. Geef je kroontje maar weer terug, met zo'n houding. Ik weet zeker dat iemand met manieren jouw plaats wil innemen."

Mevrouw Osborne weigert erover te praten, maar een woordvoerder van de missverkiezing bevestigt dat het meisje haar titel is afgenomen wegens het verven van haar haardos. "Ze had haar kroontje mogen houden als ze hetzelfde was gebleven als toen ze de titel won", laat Jevan Goulter weten.