Stallone deed auditie voor rol Han Solo

Sylvester Stallone heeft auditie gedaan voor de rol van het 'Star Wars'-personage Han Solo. Uiteindelijk ging de rol echter naar Harrison Ford. "Ik was niet het juiste type", zegt Stallone in een interview met de Amerikaanse filmwebsite Ain't It Cool.

"Ik oogstte niet veel waardering bij regisseur George Lucas, hij keek me niet een keer aan, waarschijnlijk omdat hij zo verlegen is", vertelt de 64-jarige acteur. Toen zei ik: "Nou, ik ben duidelijk niet het juiste type. Maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, want ik zie er niet uit in Spandex en met een laserpistool in de hand."

Ford maakte met de rol van smokkelaar Han Solo in 'Star Wars' in een klap zijn werelddoorbraak. Stallone kreeg overigens enkele maanden later zijn eigen grote kans. Na maandenlang met het door hemzelf geschreven script van 'Rocky' te hebben geleurd, werd de boksfilm eindelijk gemaakt. Het leverde hem een Oscarnominatie voor beste scenario en beste hoofdrol op. Daarnaast won de film een Oscar voor beste film, beste regie, en beste montage.

Stallone is vanaf 19 augustus naast onder anderen Arnold Schwarzenegger en Bruce Willis te zien in de actiefilm 'The Expendables'.

Stallone deed auditie voor rol Han Solo
Stallone deed auditie voor rol Han Solo (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum